Website voor Bertolli

Website voor Bertolli

Uitdaging

Bertolli, origineel onderdeel van Unilever, is op eigen benen gaan staan. Daar hoorde een nieuwe meertalige website bij, gericht op consumenten. Het belangrijkste doel van de website was om merkbeleving rond het merk en de producten van Bertolli te creëren. Dit ging gepaard met een nieuwe branding die is ontwikkeld voor verpakkingen en andere uitingen. Deze nieuwe branding bood vervolgens het vertrekpunt voor ons designproces.

Recepten database

Centraal in de website is er een recepten database. Deze is voor eindgebruikers te doorzoeken en is bij uitstek geschikt voor het vinden van inspiratie. Je kan gemakkelijk zoeken op specifieke ingrediënten, dieet voorkeuren en uiteraard specifieke Bertolli producten.

Individuele recepten kunnen daarnaast gemakkelijk op social media of via WhatsApp worden gedeeld.

Producten database

Gekoppeld aan de recepten database, hebben we een producten database opgezet. Het voordeel hiervan is dat we binnen WordPress een link tussen beide databases hebben kunnen leggen. Hierdoor kunnen recepten aan producten worden gekoppeld, en andersom.

Vervolgens worden op de recepten pagina’s automatisch de relevante producten getoond, en bij alle producten worden vervolgens recepten getoond waar deze producten in voorkomen. Dit maakt het CMS schaalbaar, bij nieuwe recepten of producten kunnen er gemakkelijk nieuwe verbanden gelegd worden. Daarnaast zal een product of recept automatisch uit alle pagina’s verdwijnen als verbanden weer worden verbroken of aangepast.

Meerdere talen én regio’s

Bertolli is in verschillende landen actief, en heeft per regio ook nog eens een ander assortiment. Dit vroeg om een goed doordachte strategie op gebied van meertaligheid. In dit geval hebben we er voor gekozen om iedere taal-regio combinatie als taal in WPML in te stellen. Vervolgens is de website zo geconfigureerd dat er enkel producten worden getoond in taal-regio combinaties waar expliciet content voor is geplaatst. Op deze manier is het mogelijk om per regio een ander assortiment te hanteren, zonder te werken met meerdere WordPress omgevingen.

Internationale bezoekers een handje helpen

Tot slot hebben we een functionaliteit gemaakt die de actieve taal van een bezoeker vergelijkt met de locatie. Als dit niet overeenkomt krijg je een melding die je vriendelijk de juiste richting op helpt.

Resultaten

Bertolli heft bij ons een website laten maken waar merkbeleving centraal staat. Bezoekers uit verschillende landen kunnen gemakkelijk recepten en producten vinden om heerlijke Italiaanse gerechten te maken.

  • Producten en recepten in custom post types
  • Content beschikbaar in meerdere talen en landen
  • Gemakkelijk beheer via WordPress

Je beste website ooit laten maken?

Adviesgesprek inplannen

Kom in contact

Dit gebeurt er nadat je contact opneemt

  • Wij nemen binnen 24 uur contact op en plannen een vrijblijvende kennismaking in
  • Tijdens de kennismaking nemen we jouw wensen uitgebreid door en geven wij advies
  • Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een timeline
  • Bij akkoord gaan we een geweldige website voor je realiseren