Uitleg
Wanneer kies ik voor een werken-bij website?
Een werken-bij website laten maken vereist de nodige aandacht en tijd, maar is het de moeite waard? Dit artikel heb ik geschreven om je te helpen met het maken van die keuze. Het kan namelijk veel opleveren mits de overwegingen voor de werken-bij website goed zijn. Let’s dive in!
Wat houdt een werken-bij website in?
Een werken-bij website is een apart onderdeel binnen je website. Dit kan echt een unieke website zijn, een sub-domein binnen je website zijn of gewoon een aparte sectie in je website dat via het menu te benaderen is. Deze keuze is afhankelijk van een aantal zaken:
- Kan je als HR of recruiter binnen de bestaande website werken? Als het antwoord ‘nee’ is dan wordt het al snel een sub-domein (met eigen inlog) of zelfs een losse website. Is het antwoord ‘ja’ dan zou het binnen de huidige website kunnen.
- Is de huidige website volledig ingericht voor conversie van klanten en laat het weinig ruimte voor employer branding? Als ook hier het antwoord ‘nee’ is dan kan het niet binnen de huidige website blijven.
- Hoeveel vacatures heb je en hoe niche zijn die? Heb je veel vacatures of niche functies te vullen dan is de uitdaging groter en vereist het meer focus, meer focus leidt snel tot een unieke werken-bij website.
- De derde vraag is wat technischer: biedt de website opties om te koppelen met een ATS dan kan het binnen de website geplaats worden. Zo niet, dan heb je een aparte werken-bij website nodig.
- Als laatste: wat is de persoonlijke voorkeur van het team?
Employer branding
Een werken-bij omgeving focust zich volledig op employer branding. Alle andere mogelijke stakeholders in een bedrijf hebben namelijk beperkter invloed op wat hier te zien is. Dat is prettig en biedt veel voordelen. Je kunt je unieke propositie als werkgever goed naar voren brengen in alle aspecten van de website. Je website inrichting is dan ook volledig toegepast op het overbrengen van die werkcultuur.
Je kunt video’s plaatsen van werknemer die wat leuks vertellen over hun dag in de header van de website. Het menu kan volledig ingericht zijn op verschillende functies of onderdelen binnen het bedrijf. Je kunt de website net wat anders vormgeven om het uniek te maken.
Conversie flow
Als je veel (of unieke) vacatures plaatst weet je dat het erg lastig is om deze goed te vullen. Als je een werken-bij website hebt die je volledig kan inrichten om je verhaal over te brengen in combinatie met slimme conversie punten heb je een goede formule.
Je kunt de vacature in plaats van een lap tekst interactief maken. Je kan zaken toevoegen als ‘een dag bij ons’, ‘proef de cultuur’ en bijvoorbeeld een week agenda visueel presenteren. De mogelijkheden om je vacature converterend te maken zijn met een eigen werken-bij website eindeloos.
Je wilt dat potentiële werknemers eenvoudig kunnen converteren op een manier die ze prettig vinden. Dit is niet zodat iedereen ’zomaar kan solliciteren’ maar zorgt wel voor meer kwalitatieve kandidaten. Drempels verhogen als je teveel sollicitanten binnen krijgt is een stuk makkelijker dan sollicitanten krijgen.
ATS en marketing
Je kunt een werken-bij website in de regel gemakkelijk koppelen aan een gewenst ATS. Zeker als deze met WordPress is ontwikkeld, wat wij doen. De meeste ATS systemen hebben een plug-in die out-of-the-box goed werkt. Ook kunnen conversies goed doorgemeten worden zodat je met je recruitment-marketing grip krijgt op je marketing en cost-per-application.