Website voor EMQ

Website voor EMQ

Uitdaging

EMQ verkoopt dé lichte elektrische vouwfietsen van Nederland. Ze zijn vooral geschikt voor korte ritjes, bijvoorbeeld als je met het OV reist of op vakantie met de camper een stukje wilt fietsen. De EMQ onderscheidt zich doordat het een uiterst lichte fiets is die voor elke gebruiker bij aankoop wordt afgesteld.

Vanwege alle opties was er behoefte om een website te laten ontwikkelen met een product configurator. Verder was er de wens om accessoires te kunnen verkopen en was er behoefte aan marketing tooling zoals brochure downloads en e-mailmarketing. Kortom, een volledig pakket om e-commerce en marketing mee te doen om van start-up naar scale-up te groeien.

Doelgroep pagina’s

Om de uiteenlopende toepassingen van een EMQ e-bike uit te lichten hebben we specifiek voor verschillende doelgroepen landingspagina’s gemaakt. Op deze manier konden bezoekers verschillende use cases ontdekken en konden deze pagina’s gericht ingezet worden voor marketing campagnes. We hebben dit bewust zo ingestoken vanuit het perspectief van de klant.

EMQ configurator

We hebben voor EMQ binnen WooCommerce een configurator opgezet waardoor gebruikers geheel zelfstandig hun EMQ e-bike kunnen samenstellen. Stap voor stap worden verschillende aspecten van de EMQ e-bike geconfigureerd, daarnaast is er ruimte voor bijverkoop in de vorm van accessoires. Naast een fysieke proefrit boeken is dit een perfecte manier om conversie te realiseren op de website.

E-commerce en proefrit aanvragen

Naast directe verkoop via de website is het plannen van een proefrit een belangrijk conversiepunt. Dit geeft potentiële klanten de kans de fiets te proberen, en leidt vaak tot een aankoop.

Om dit zo makkelijk mogelijk te maken hebben we de website naadloos geïntegreerd met Calendly. Via Calendly kunnen gebruikers een moment kiezen en gelijk in de agenda van EMQ inplannen. Door op een slimme manier verschillende Calendly pop-ups in de website te integreren, hebben we met een overzichtelijke interface op maat kunnen maken die alsnog met Calendly werkt.

Marketing website

De hele website is ontwikkeld samen met onze marketeers om een goede lead- en conversiewebsite te realiseren. Na livegang van de website zijn we doorlopend gaan ondersteunen op marketing, design en development gebied, als een interne marketing afdeling.

Zo hebben wij het eerste jaar 273% meer proefrit aanvragen gerealiseerd en 504% meer brochure downloads. Dit zijn resultaten waar we trots op zijn. De hele marketing case is hier te lezen.

Wij zijn ongelofelijk tevreden over onze samenwerking met Brendly. Zij bieden ons een volwaardig marketing team voor een zelf te kiezen aantal uur per week - wat een uitkomst, zeker ook voor een startup als wij. Ze blijven ons positief verrassen met hun proactiviteit en doortastendheid, echt heel blij!

Mireille Stevens

Eigenaar

Resultaten

We hebben voor EMQ een volledige online marketing machine neergezet die bezoekers in staat stelt hun eigen fiets samen te stellen, accessoires te kopen én ook nog eens goed inzetbaar is voor marketing.

 • Producten configureren in WooCommerce
 • Landingspagina’s en marketing tooling
 • Gemakkelijk proefritten plannen via Calendly
 • De website wordt volledig ingezet voor marketing doeleinde (met succes)

Je beste website ooit laten maken?

Adviesgesprek inplannen

Neem contact op

  Waar kunnen we je blij mee maken?

  Dit gebeurt er nadat je aanvraag is verstuurd:

  1

  We nemen contact op om het adviesgesprek in te plannen.

  2

  We maken kennis tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en nemen je wensen door waarna wij advies geven.

  3

  Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een vaste prijs voor jouw website.

  4

  Binnen 10 tot 12 weken is jouw website met wow effect online!

  Sluiten