Het proces van het laten maken van een website is vaak uitdagender en tijdrovender dan aanvankelijk wordt gedacht. Het vereist niet alleen het aantrekken van een professioneel team om de website te ontwikkelen, maar ook actieve betrokkenheid van jouw eigen team om het gewenste “wow-effect” te bereiken. In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende fasen en de tijdsinvestering die hierbij komt kijken, en we delen belangrijke overwegingen. De totale duur van het project kan variëren afhankelijk van de omvang van de website, maar gemiddeld kun je rekenen op een projectduur van ongeveer 12 weken.

De opstart van het project

Het startpunt van het project is van essentieel belang om al je doelstellingen en ideeën helder te definiëren en de juiste koers te bepalen. Samen met ons team ga je bepalen hoe de website eruit moet zien, welke pagina’s deze moet bevatten, welke inhoud er op elke pagina moet komen, en je stelt een moodboard op om inspiratie te verzamelen en te delen. Dit geeft de website meteen een visuele richting. In deze fase kun je rekenen op ongeveer twee weken werk, waarbij je ongeveer 3 uur aan vergaderingen en 4 uur aan het creatieve proces besteedt. Als je al een moodboard of merkrichtlijnen hebt, kun je deze uren aanzienlijk verminderen. De vergaderingen in deze fase omvatten kennismaking, het delen van relevante informatie, het stellen van cruciale vragen en het opstellen van een sitemap, die de structuur van de verschillende pagina’s weergeeft. Hoe beter je dit van tevoren hebt uitgedacht, hoe sneller we kunnen beginnen met het ontwikkelen van je website. Het is belangrijk op te merken dat je in elke fase, inclusief deze, de mate van betrokkenheid kunt aanpassen en bepaalde taken kunt uitbesteden aan je webdesignbureau.

Meetings en feedback

Tijdens het proces van het laten maken van een website zijn er talloze contactmomenten om de voortgang te bespreken en ideeën uit te wisselen. Bovendien wordt er van je team verwacht dat ze interne feedback verzamelen. Reken op ongeveer 4 uur per week voor vergaderingen en het verzamelen van feedback. Het is belangrijk op te merken dat er enige flexibiliteit is, omdat sommige vergaderingen en feedbacksessies meer tijd in beslag kunnen nemen dan andere. Bijvoorbeeld, het goedkeuren van de wireframes kan sneller gaan dan het goedkeuren van de visuele ontwerpen. Dit betekent dat de tijdsbesteding kan variëren afhankelijk van de fase van het project en de complexiteit van de besprekingen.

Het schrijven van content

Het schrijven van content is vaak de fase waarin de meeste tijdsinschattingen worden overschreden. Naast het creëren van vloeiende zinnen, het controleren van grammatica en het hanteren van de juiste tone-of-voice, is dit een uitdagend creatief proces. Gemiddeld kun je ervan uitgaan dat je ongeveer 4 tot 5 uur nodig hebt om één pagina te schrijven. Het aantal benodigde uren hangt natuurlijk af van de omvang en complexiteit van de pagina, evenals de belangrijke informatie die je wilt overbrengen.

Bijvoorbeeld, een ‘contactpagina’ en ‘homepage’ zijn vaak minder arbeidsintensief dan het schrijven van een ‘over ons’ of ‘dienstenpagina’, hoewel de ‘homepage’ meestal de belangrijkste informatie bevat, omdat dit het eerste is wat mensen zien wanneer ze je website bezoeken. Bovendien kun je na het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek bepaalde goed presterende zoektermen gebruiken om je website SEO-vriendelijk te maken. Het aanpassen van je teksten om deze zoektermen op te nemen, vereist aandacht en tijd. Het schrijfproces kan ook worden uitbesteed aan een professioneel bureau dat je website ontwikkelt. In dat geval hoef je alleen de benodigde informatie aan te leveren, wat doorgaans ongeveer 30 minuten per pagina in beslag neemt.

Het vullen van de website met content

Het is mogelijk om de content direct in de backend van je website te schrijven, maar meestal is het handiger om dit eerst in een apart document te doen en het vervolgens op de website te plaatsen. De reden hiervoor is dat de website vaak nog in ontwikkeling is op het moment dat de teksten worden geschreven. Bij het plaatsen van content kun je rekenen op ongeveer 3 uur per pagina. Dit omvat het invoegen van teksten, het selecteren van de juiste afbeeldingen en het aanpassen van bijvoorbeeld tekst in knoppen. Het zorgvuldig plaatsen van content is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website er professioneel uitziet en goed presteert.

Het echte werk begint pas als de website live is.

Zodra de content is geplaatst en je website live is, begint het echte werk eigenlijk pas. Dit is het moment van trial-and-error. Je zult snel genoeg zaken tegenkomen die je wilt optimaliseren, of je krijgt feedback van klanten over je website. Het blijven optimaliseren is een doorlopend proces dat nooit echt stopt, en hoeveel tijd je eraan wilt besteden, hangt volledig van jou af. Ook marketingactiviteiten op je website, zoals het verbeteren van teksten, het fine-tunen van call-to-actions en het uitbreiden van pagina’s, vergen aandacht en tijd. Als je advies nodig hebt of hulp wilt bij het opstarten van je marketinginspanningen, staan we altijd voor je klaar!

Klaar voor je beste website ooit? Michiel helpt je graag verder

Recente berichten

Tips
juli 19, 2024

Zo voorkom je dat jouw content in Chat-GPT zit

Al sinds jaar en dag zijn er bots op het internet die het web door struinen op zoek naar nieuwe content. Hoe je de ChatGPT bot weert lees je hier.
Tips
juni 29, 2024

Je website snelheid verbeteren doe je met deze tips en tricks

Het zal geen nieuws zijn dat een langzame website één van de grootste conversiekillers is. Gebruik deze tips om je website snel te houden!
Tips
juni 14, 2024

Je WordPress-omgeving beveiligen: hier moet je op letten

Niemand wil wakker worden met het bericht dat je hele website is overgenomen. Wij geven je tips om dit te voorkomen.
Michiel

Michiel

Michiel is specialist als het aankomt op het koppelen van verschillende online kanalen om op een slimme manier verkoop of leads te genereren. Daarnaast houdt hij zich bezig met de optimalisatie van websites en processen op basis van data. Hij draagt zorg voor data analyses en hij zit dagelijks samen met klanten om te kijken hoe de huidige doelen makkelijker en slimmer te behalen zijn. Tot slot is hij gecertificeerd in AdWords en Analytics.

Neem contact op

  Waar kunnen we je blij mee maken?

  Dit gebeurt er nadat je aanvraag is verstuurd:

  1

  We nemen contact op om het adviesgesprek in te plannen.

  2

  We maken kennis tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en nemen je wensen door waarna wij advies geven.

  3

  Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een vaste prijs voor jouw website.

  4

  Binnen 10 tot 12 weken is jouw website met wow effect online!

  Sluiten