Website voor Amsterdam Biobank

Website voor Amsterdam Biobank

Uitdaging

De Biobank van Amsterdam UMC richt zich op onderzoek naar embryo’s. Met behulp van verschillende onderzoeken en onderzoekers worden er inzichten vergaard. Deze worden geregeld gepubliceerd in toonaangevende publicaties zoals Life. De afgelopen jaren zijn er verschillende websites opgezet door individuele onderzoekers. Hierdoor zijn er verschillende beheerders, platformen en is er weinig overzicht. Daaruit is de vraag ontstaan om binnen WordPress één website te maken die goed te beheren is.

Orde creëren

Om orde in alle content te scheppen, hebben we verschillende custom post types en custom taxonomies opgezet. Voor elke soort content, zoals nieuwsitems, teamleden en publicaties is er een custom post type ingericht. Vervolgens is voor iedere tak binnen de Biobank een taxonomy aangemaakt, waardoor de items uit de database aan deze tak gerelateerd kunnen worden.

Dit heeft als resultaat dat er een database staat met verschillende soorten content, waarbij ieder stukje content aan één of meerdere takken gerelateerd is. Hierdoor wordt duplicate content voorkomen. Waar voorheen bijvoorbeeld een pagina over een teamlid op verschillende websites stond, is nu dit teamlid met een simpel vinkje aan meerdere takken toe te wijzen. Want niet de alleen de voorkant van de website moet logisch zijn, de achterkant van de website ook.

Schaalbare pagina’s

Nadat de database was ingericht, konden we op een gestructureerde manier content tonen op de verschillende pagina’s van de website. Doordat alle data gestructureerd was, was het kwestie van “toon [nieuwsberichten] van [tak]“. Op deze manier worden ook nieuwsberichten die in de toekomst worden gepubliceerd automatisch op de juiste plaats getoond. Daarnaast kan een nieuwsbericht aan meerdere takken worden toegewezen.

Resultaten

We hebben voor UMC Amsterdam verschillende websites samengebracht in één omgeving waar op een schaalbare manier content kan worden gemanaged, doordat individuele content items automatisch op de juiste pagina’s belanden.

 • Gestructureerde post types
 • Eenvoudig verbanden leggen tussen content
 • Enorme hoeveelheid content goed gestructureerd
 • Schaalbaarheid mogelijk gemaakt
 • Gemakkelijk beheer via WordPress

Je beste website ooit laten maken?

Adviesgesprek inplannen

Neem contact op

  Waar kunnen we je blij mee maken?

  Dit gebeurt er nadat je aanvraag is verstuurd:

  1

  We nemen contact op om het adviesgesprek in te plannen.

  2

  We maken kennis tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en nemen je wensen door waarna wij advies geven.

  3

  Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een vaste prijs voor jouw website.

  4

  Binnen 10 tot 12 weken is jouw website met wow effect online!

  Sluiten