We krijgen vaak de vraag wat er komt kijken bij het maken van een nieuwe website. Vandaar dit artikel om je te vertellen wat je kunt verwachten van het proces. 

Het proces van het laten bouwen van een nieuwe website kan zowel spannend als uitdagend zijn. Het vereist echter aanzienlijke tijd en investering om alle elementen zorgvuldig te overwegen en tot een succesvol geheel te komen. Een goed ontwikkelde website is bedoeld om langdurig plezier van te hebben en winstgevend te zijn.

Bij het laten bouwen van een website, staan wij voor je klaar om te helpen! Hieronder vind je het stappenplan dat je zult doorlopen wanneer je ons inschakelt voor het maken van jouw nieuwe website. Deze gids zal je helpen om vooraf na te denken over belangrijke aspecten en geeft inzicht in het proces, zodat je weet waar je aan toe bent en waar je eventueel extra aandacht aan moet besteden.

Allereerst is het van belang dat de domeinnaam die jij graag wilt hebben voor jouw website is gekocht en geregistreerd. Het is van belang deze zo snel mogelijk te claimen als je het domein nog niet hebt en je voor het eerst een website laat maken. De hosting kun je ook meteen meenemen, maar dit kan ook later. De domeinregistratie is je internetadres en de hosting de digitale bouwgrond waarop je jouw website kunt ontwikkelen. Beide zijn nodig om een website online te krijgen. Mocht je advies nodig hebben, plan dan een vrijblijvend consult in.

Stap 0: Het voortraject

Voordat je een website kunt laten maken, moet je eerst een keuze maken uit verschillende aanbieders. Er zijn veel opties en elk bureau hanteert een andere aanpak en technologie. Om een weloverwogen beslissing te maken, raden we aan om bij elke partij dezelfde briefing neer te leggen. Zo kun je zien hoe elk bureau jouw behoeften inschat en vertaalt naar een werkwijze en een voorstel.

Er zijn twee startpunten:

De eerste optie: Je hebt een (nieuwe) website nodig, maar je weet nog niet wat er allemaal op moet staan en hoe het eruit moet zien. In dat geval heb je een voortraject nodig, waarin je jouw bedrijfsdoelen en doelgroepen duidelijk in kaart brengt. Aan het einde van dit traject ontvang je een aantal deliverables, zoals een sitemap met content per pagina, een overzicht van de technische specificaties, twee moodboards, en een overzicht van de marketingdoelen voor de website.

De tweede optie: Je hebt al wel een idee van wat je wilt en kunt meteen met een briefing en de bovenstaande deliverables offertes opvragen.

Wij voeren één of twee gesprekken als onderdeel van ons voortraject om al jouw wensen en behoeften goed in kaart te brengen. We bepalen dan ook het startpunt en brengen een voorstel (op maat) uit. Als jullie akkoord gaan met ons voorstel, kunnen we aan de slag!

Stap 1: Let’s get started

Het begin van het websiteproces markeert de eerste kick-off, waarin onze teams elkaar beter leren kennen. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we ook de details van het voortraject en gaan we dieper in op de sitemap en de content per pagina. Daarnaast behandelen we belangrijke marketingvraagstukken, zoals het doel van de website, de doelgroep, en hoe we bezoekers kunnen laten converteren met effectieve ‘call to actions’. We begrijpen dat dit wellicht nog niet helemaal duidelijk is, daarom nemen we uitgebreid de tijd om deze vragen met jullie door te nemen. Alle besproken punten noteren we in een digitale omgeving, die we na afloop naar jullie sturen. Zo hebben jullie altijd toegang tot alle informatie en kunnen jullie deze aanvullen indien nodig. Bovendien voegen we hier ook de planning van het websiteproces aan toe, zodat alles overzichtelijk blijft.

Nu we de fundamentele marketingzaken hebben besproken, is het tijd om ons te richten op de visuele aspecten! Heb je al nagedacht over wat je mooi vindt? Misschien heb je zelfs al een volledig uitgewerkte huisstijl, of overweeg je die door ons te laten ontwikkelen voordat we aan de website beginnen. Als je al een brand bible hebt, stuur die dan gerust naar ons op. Als dat nog niet het geval is, kun je een moodboard maken met websites of elementen die je aanspreken, of juist dingen die je verschrikkelijk vindt. We ontvangen dit graag van jullie voor onze tweede meeting, zodat we alvast kunnen spieken en een passende designrichting kunnen bedenken. Het visuele aspect is essentieel voor een aantrekkelijke en professionele website, en we willen graag aan jouw voorkeuren voldoen.

Naar aanleiding van de sitemap zullen we wireframes ontwerpen, oftewel het raamwerk van je website. Zoals de naam al zegt, is dit een kleurloze blokkendoos die inzicht geeft in de lay-out van de pagina’s. Hiermee bepalen we waar verschillende elementen op de pagina terechtkomen, zoals afbeeldingen, tekstblokken en meer. In dit stadium komt het marketing fundament samen met de visuele elementen. Deze stap is van groot belang, en we zullen jullie hierbij uiteraard begeleiden. Het wireframe vormt als het ware de blauwdruk van de website en zorgt ervoor dat alle aspecten naadloos samenkomen voor een optimale gebruikerservaring.

Stap 2: Wireframes oftewel: de kleurloze blokkendoos

Na de twee meetings in stap één gaan we aan de slag met het uitwerken van de wireframes voor alle unieke sjablonen die later vormgegeven en gebouwd worden. Onze wireframes worden ontworpen vanuit een combinatie van marketing- en webdesignkennis, waarbij we ook rekening houden met de technische haalbaarheid ervan. Deze pagina’s presenteren we aan jullie, waarbij we om feedback vragen. Het is van groot belang dat jullie vanuit jullie zakelijke perspectief kijken of alles logisch en kloppend is.

Tijdens deze meeting presenteren we tevens een klein voorproefje van het visuele design, gebaseerd op de input uit het eerdere moodboard. We gaan dit samen uitgebreid doornemen om te zien of het de juiste richting is voor jullie website. Daarna sturen we alles naar jullie op, zodat jullie rustig kunnen kijken en feedback kunnen geven. We hebben hiervoor een eenvoudige online methode, waardoor we geen Word- of Excel-bestanden meer hoeven uit te wisselen. Nadat we jullie feedback hebben verwerkt, ronden we deze fase officieel af, waarmee de structuur en basis van de website en de pagina’s definitief zijn ingericht.

Dit is ook het startpunt om de content van de website te gaan ontwikkelen. Als jullie dat wensen, kunnen wij dit optioneel verzorgen. We hebben een ervaren content marketeer die jullie graag ondersteunt bij het creëren van aansprekende en relevante content voor jullie website.

Stap 3: De designfase

De designfase begint pas echt nadat jullie goedkeuring hebben gegeven op de wireframes en het designvoorzetje. Op dat moment krijgt het raamwerk eindelijk kleur, fonts en beeld en komt het geheel tot leven! We creëren een uniek ontwerp voor elk sjabloon dat op maat wordt gemaakt voor jullie website. Aangezien we de website custom opbouwen binnen WordPress, is het belangrijk dat jullie precies kunnen zien wat jullie uiteindelijk zullen krijgen.

Tijdens de presentatie van de designs geven we uitgebreide toelichting op de gemaakte keuzes. We gaan in gesprek om jullie feedback te verzamelen. Na verwerking van deze feedback kunnen jullie het design beoordelen en akkoord geven. Zodra jullie akkoord zijn, gaan we door naar de bouwfase van de website. Het is essentieel dat het design volledig naar jullie wens is voordat we verdergaan met de bouw, zodat het eindresultaat precies aansluit bij jullie visie en doelstellingen.

Stap 4: Tijd om te bouwen!

Voor het bouwen van de website hebben we wat tijd nodig, afhankelijk van de omvang van de site. Gemiddeld duurt dit proces twee tot drie weken. We kiezen ervoor om het webdesign met de hand op te bouwen in WordPress, omdat dit een vorm van digitale ambacht is waar we bewust voor kiezen. Dit zorgt ervoor dat de geschreven code van hoge kwaliteit is en goed blijft functioneren.

Zodra we de gehele website hebben opgebouwd, komen we samen om de demo versie van de website te presenteren. Dit is een spannend moment, omdat jullie de website dan echt tot leven zien komen. Het biedt de gelegenheid om eventuele laatste aanpassingen door te voeren voordat we naar de afrondingsfase gaan. We streven ernaar om een naadloos werkende en gebruiksvriendelijke website te leveren die perfect aansluit bij jullie wensen en behoeften.

Mist er niet nog iets? 

Klopt, content is een essentieel onderdeel dat nog moet worden toegevoegd aan de website. Het gaat hierbij om pakkende teksten, quotes en de juiste tone of voice die perfect aansluiten bij jullie doelgroep.

Het is de bedoeling dat jullie alle content gaandeweg aanleveren, aangezien jullie als klant de teksten voor de website zullen verzorgen. Hoe eerder jullie de content kunnen aanleveren, des te vlotter het bouwproces zal verlopen. Zodra we de teksten hebben ontvangen, plaatsen wij deze in het ontwerp, waarna we een eerste versie van de website kunnen presenteren.

Tijdens deze fase zullen jullie zien dat de website daadwerkelijk tot leven komt, met bewegende elementen en de mogelijkheid om rond te klikken. Dit biedt het perfecte moment om feedback te geven op interactieve elementen en de responsiviteit van de website. 

Go get em! 

Na deze aanpassingen ontvang je jouw eigen inloggegevens en leveren wij de website op. Op dat moment vindt er ook een WordPress workshop plaats, waarbij we je wegwijs maken in het beheer van jouw website. Bovendien bevatten onze WordPress websites een handig Brendly dashboard, waar je onze WordPress handleiding kunt vinden voor het geval je na de workshop iets bent vergeten.

Met deze begeleiding word je binnen korte tijd klaargestoomd om zelfstandig te werken binnen jouw website-omgeving. Je zult in staat zijn om zelf content en afbeeldingen aan te passen en jouw website verder te perfectioneren. We laten je uiteraard niet aan je lot over. Zelfs tijdens het afronden van de website kun je bij ons aankloppen als je ergens vastloopt. Deze aanpak stelt je in staat om alvast met de website te werken voordat deze live gaat. Zodra je er klaar voor bent, kun je bij ons aangeven wanneer precies de livegang moet plaatsvinden. We staan klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de overgang naar een actieve website soepel verloopt.

Stap 5: Klaar om de wereld te veroveren! 

Zodra alles gereed is, nemen wij de laatste technische checks voor onze rekening en installeren en configureren we de benodigde marketingtools. Op het moment van livegang staan wij voor je klaar om je te ondersteunen met de SEO migratie. Als je hulp nodig hebt bij het inrichten van de hosting, kunnen we je daar uiteraard bij assisteren.

Nadat jouw website live is, voeren wij nog extra tests uit om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Zodra deze laatste stappen zijn voltooid, ben je klaar om met de marketing van start te gaan! We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om te bepalen waar je precies met de marketing moet beginnen. Daarom bieden we als afsluiting van dit traject een gesprek aan met één van onze marketeers. In dit uur kunnen jullie samen sparren over slimme online marketingstrategieën die je kunt toepassen op je nieuwe website.

Met onze begeleiding en expertise willen we ervoor zorgen dat jouw website een vliegende start maakt en optimaal presteert in de online wereld. Ons team staat voor je klaar om je te ondersteunen, vanaf het moment van livegang tot aan het verbeteren van je online zichtbaarheid en het aantrekken van meer bezoekers en klanten.

Klaar voor je beste website ooit? Michiel helpt je graag verder

Recente berichten

Tips
juli 19, 2024

Zo voorkom je dat jouw content in Chat-GPT zit

Al sinds jaar en dag zijn er bots op het internet die het web door struinen op zoek naar nieuwe content. Hoe je de ChatGPT bot weert lees je hier.
Tips
juni 29, 2024

Je website snelheid verbeteren doe je met deze tips en tricks

Het zal geen nieuws zijn dat een langzame website één van de grootste conversiekillers is. Gebruik deze tips om je website snel te houden!
Tips
juni 14, 2024

Je WordPress-omgeving beveiligen: hier moet je op letten

Niemand wil wakker worden met het bericht dat je hele website is overgenomen. Wij geven je tips om dit te voorkomen.
Michiel

Michiel

Michiel is specialist als het aankomt op het koppelen van verschillende online kanalen om op een slimme manier verkoop of leads te genereren. Daarnaast houdt hij zich bezig met de optimalisatie van websites en processen op basis van data. Hij draagt zorg voor data analyses en hij zit dagelijks samen met klanten om te kijken hoe de huidige doelen makkelijker en slimmer te behalen zijn. Tot slot is hij gecertificeerd in AdWords en Analytics.

Neem contact op

  Waar kunnen we je blij mee maken?

  Dit gebeurt er nadat je aanvraag is verstuurd:

  1

  We nemen contact op om het adviesgesprek in te plannen.

  2

  We maken kennis tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en nemen je wensen door waarna wij advies geven.

  3

  Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een vaste prijs voor jouw website.

  4

  Binnen 10 tot 12 weken is jouw website met wow effect online!

  Sluiten