Een nieuwe website laten maken is een leuk, maar ook een serieus project dat zeker niet onderschat mag worden. Er zijn een aantal essentiële dingen die je alvast kunt doen, zodat je voorbereid de strijd in gaat. Wij hebben een handige checklist voor je gemaakt, zodat je niks vergeet en altijd even kunt spieken. 

Het afkopen en registreren van een domeinnaam 

Dit is de naam waarop je wilt dat jouw website gevonden gaat worden. De zogeheten url, oftewel: het internetadres. Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk toe te eigenen, want bezet is bezet. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere domeinnamen af te kopen en deze uiteindelijk te koppelen aan dezelfde website.  Je kan variaties van je merknaam registeren en ook een aantal top level domains zoals .nl, .com en .eu.

Hostingpakket regelen

Voor als je je afvraagt wat hosting precies is? Dit is de fundering (of digitale bouwgrond) waarop jouw website ontwikkeld gaat worden. Om een website in de lucht te krijgen is het van belang dat ook dit geregeld is. Dit hoeft niet meteen, maar kan ook later dan wordt je website opgebouwd in een aparte development omgeving. Mocht je hierin advies nodig hebben, dan staan wij voor je klaar. 

Het opstellen van een sitemap 

Deze stap is optioneel en kan je ook samen met een webbureau ondernemen. Maar het opstellen van een sitemap kan handig zijn om de koppen intern bij elkaar te krijgen. Het is namelijk handig om vooraf te weten welke pagina’s er in jouw website moeten komen. Dit geeft overzicht en is een goed startpunt om de verdere content per pagina te gaan bepalen. Ook is het handig om per pagina te specificeren welke elementen je graag op de pagina terug wilt zien. Het makkelijkste is om een sitemap visueel te maken zodat iedereen het goed kan begrijpen. Het opvragen van voorstellen en offertes gaat ook makkelijker als je een sitemap klaar hebt staan. 

Content voor op de pagina’s 

Naast een sitemap met de verschillende pagina’s en elementen, is het ook goed om van tevoren al nagedacht te hebben over welke content er op welke pagina terug moet komen. Het schrijven hiervan kan ook later, maar hoe eerder je bent, hoe vollediger je kunt starten met je websiteproces. Dit verkort bovendien vaak de doorlooptijd van het project. Ook kunnen de pagina’s op basis van jouw hoeveelheid content beter passend gemaakt worden. 

Moodboard(s) maken

Mocht je al een volledig uitgewerkte brandbible hebben, Chapeau! Zo niet, dan is het goed om vooraf nagedacht te hebben over wat je mooi en juist niet mooi vindt. Ga op onderzoek uit in de wondere wereld van websites (the sky is the limit), duik in Pinterest en maak zo een eigen moodboard. Moodboards kunnen echt alles bevatten: kleuren, lettertypes, afbeeldingen, screenshots van webpagina’s etc. Laat je creativiteit de vrije loop, want niks is fout. 

Planning

Dit is geen ‘moetje’, maar wel enorm handig. Het is altijd goed om een inschatting te maken van wanneer je jouw website live wilt hebben. Houd rekening met een tijdlijn van 10 à 12 weken om het proces van A tot Z te doorlopen. Het is goed om te weten wat het proces inhoudt. Je kunt hier lezen wat er allemaal komt kijken bij het laten maken van een nieuwe website.

Checklist website laten maken?

Bovenstaande is allemaal ook te realiseren door een professioneel webdesign bureau, vraag ons naar de mogelijkheden of plan een vrijblijvende kennismaking in via de knop hieronder.

Veel succes met de voorbereidingen! 

Klaar voor je beste website ooit? Michiel helpt je graag verder

Recente berichten

Tips
juli 19, 2024

Zo voorkom je dat jouw content in Chat-GPT zit

Al sinds jaar en dag zijn er bots op het internet die het web door struinen op zoek naar nieuwe content. Hoe je de ChatGPT bot weert lees je hier.
Tips
juni 29, 2024

Je website snelheid verbeteren doe je met deze tips en tricks

Het zal geen nieuws zijn dat een langzame website één van de grootste conversiekillers is. Gebruik deze tips om je website snel te houden!
Tips
juni 14, 2024

Je WordPress-omgeving beveiligen: hier moet je op letten

Niemand wil wakker worden met het bericht dat je hele website is overgenomen. Wij geven je tips om dit te voorkomen.

Neem contact op

  Waar kunnen we je blij mee maken?

  Dit gebeurt er nadat je aanvraag is verstuurd:

  1

  We nemen contact op om het adviesgesprek in te plannen.

  2

  We maken kennis tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en nemen je wensen door waarna wij advies geven.

  3

  Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een vaste prijs voor jouw website.

  4

  Binnen 10 tot 12 weken is jouw website met wow effect online!

  Sluiten