UitlegVoor je start
Wat komt er allemaal kijken bij een website laten maken?
De ultieme checklist voor je een website laat maken
We krijgen vaak de vraag wat er komt kijken bij het maken van een nieuwe website. Vandaar dit artikel om je te vertellen wat je kunt verwachten en waar je rekening mee moet houden.
Het proces van het laten bouwen van een nieuwe website kan zowel spannend als uitdagend zijn. Het vereist echter aanzienlijke tijd en investering om alle elementen zorgvuldig te overwegen en tot een succesvol geheel te komen. Een goed ontwikkelde website is bedoeld om langdurig plezier van te hebben en winstgevend te zijn.
Return on Investment (ROI) waarborgen
Een website wordt vaak alleen als kostenpost gezien, terwijl het juist een investering kan zijn die de groei van je bedrijf stimuleert. Deze groei hoeft niet alleen in het aantal klanten of personeel te zitten, het kan ook gaan om het aantrekken van andere of betere klanten en talenten. Een website is een krachtige tool om je business te laten floreren, – mits deze aansluit op je doelen, makkelijk te beheren is, meegroeit met je bedrijf en lang mee gaat. Na 10 jaar ervaring, het nodige onderzoek online en vragen van de klant heb ik deze ultieme checklist opgesteld om je op weg te helpen. Ben je CMO, eigenaar of marketeer? Lees dan vooral verder.
Doelen en positionering website helder krijgen
Voordat je kunt bepalen welke richting een website op moet, is het belangrijk om helder te krijgen wat de doelen zijn die je met jouw website wilt behalen. Ik daag je uit om verder te denken dan ‘de website is verouderd’ of ‘we kunnen niet meer inloggen’. Veel onafhankelijk onderzoek laat zien dat zonder positionering en strategie een nieuwe website zonde van je geld is.
De beste websites komen voort uit een helder doel. Denk hier intern goed over na en deel dit met de partijen waar je mee in gesprek gaat. Een aantal sterke, heldere doelen die wij regelmatig voorbij horen komen zijn:
- “We willen een website ontwikkelen die actief kan bijdragen aan het bereiken van nieuwe potentials in onze doelgroep.”
- “Onze website moet echt overtuigen wanneer onze potentiële klanten een due diligence gaan doen.”
- “We willen graag de verkopen via de website verhogen met x percentage.”
- “De website moet een actiever onderdeel gaan worden van onze marketingmix, nu heeft de website eigenlijk geen functie.”
- “We willen internationaal bekender worden en onze website moet die ambitie uitstralen.”
Als je de doelen lastig vindt is het verstandig te starten met de positionering van je bedrijf. Dit bepaalt je onderscheidend vermogen ten opzichte van je concurrenten én wat jou klanten willen.
Het opstellen van een sitemap
Deze stap is optioneel en kan je ook samen met een webbureau ondernemen. Maar het opstellen van een sitemap kan handig zijn om de koppen intern bij elkaar te krijgen. Het is namelijk handig om vooraf te weten welke pagina’s er in jouw website moeten komen. Het gaat hier dus niet om een XML bestand, maar een logische indeling voor je website. Iets wat veel onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond veel toekomstige problemen doet wegnemen. Dit geeft overzicht en is een goed startpunt om de verdere content per pagina te gaan bepalen. Ook is het handig om per pagina te specificeren welke elementen je graag op de pagina terug wilt zien. Het makkelijkste is om een sitemap visueel te maken zodat iedereen het goed kan begrijpen. Het opvragen van voorstellen en offertes gaat ook makkelijker als je een sitemap klaar hebt staan.
CMS keuze
De meeste van jullie die dit lezen zullen wel eens aan een website hebben gewerkt en daarmee een voorkeur hebben gecreëerd voor een CMS. Voor de oningewijde: een CMS is een Content Management System. Je kunt op zo’n systeem een website bouwen zodat de content achteraf makkelijk te beheren is, maar de keuze voor het juiste CMS kan een lastige zijn. Ik heb een apart artikel geschreven over de voor- en nadelen van verschillende CMS opties. WordPress is veruit de meest gangbare optie, 43% van het internet draait op WordPress.
Los van die keuze is het goed om navraag te doen bij de partijen waarmee je in gesprek gaat. Zij kunnen je wellicht laten zien hoe de achterkant eruit ziet. Dit geeft een goed beeld van het CMS en de opzet waar je na livegang mee te maken gaat krijgen.
Builder keuze
WordPress is een CMS die goed werkt met een extra laag, namelijk de builder. Sommige partijen maken hun eigen builder, maar de meeste gebruiken één van de populaire builders. Denk hierbij aan: Gutenburg, Elementor of ACF. Het advies wat wij hier geven: vraag of je kunt zien hoe de builder van die partij werkt (als je bent ingelogd). Dit is namelijk ook een onderdeel wat je koopt en het is toch wel fijn om te zien waar je mee gaat werken in de toekomst. Wij werken zelf met Elementor, de meest populaire builder vanwege het gemak voor bouwer en gebruiker.
Hoeveel kan je met jouw website na oplevering
Dit is een ingewikkeld vraagstuk. Hoeveel je met een website kunt na oplevering, hangt nauw samen met bovenstaande punten (CMS en keuze voor builder).
Sommige website bouwers kiezen ervoor om de website zo in te richten dat je niet buiten de gestelde kaders kan werken. Dat houdt in dat je een tekst kan updaten, maar niet kan verplaatsen als je dat wilt. Het voordeel is dat je in principe geen fouten kan maken in de pagina opzet en dat dingen fout komen te staan, het nadeel is dat je niets nieuws kan toevoegen qua pagina’s, opzet of inrichting.
Andere website bouwers gaan voor een andere route. Ze bouwen in een builder, die na oplevering ‘open staat’. Hier geldt het omgekeerde: je kan makkelijker een blok weggooien uit de pagina en zo zorgen dat de hele opzet niet meer klopt. Het voordeel is dat je alles naar wens kan veranderen in de toekomst en je bijvoorbeeld snel een nieuwe landingspagina kunt aanmaken.
Ga dus goed na wat de opties en mogelijkheden per partij zijn. Een laatste ding om goed te checken, is of jij na oplevering de volledige controle krijgt over je website (inclusief admin rechten).
Hoe update je content
Je wilt natuurlijk goed begrijpen hoe je content moet updaten na livegang. Dit wil je niet pas ontdekken op het moment dat alles gebouwd is, omdat je daar dan geen invloed meer op kunt uitoefenen. Dit wil je niet pas ontdekken op het moment dat alles gebouwd is, dan kan je daar namelijk geen invloed meer op uitoefenen. Vraag in een kennismaking of je een kleine demo kan krijgen van de ‘back-end’ van een website en hoe je content makkelijk kan updaten. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.
Toekomstbestendigheid
Wees voorzichtig met partijen die websites snel opleveren en doorgaan naar de volgende klus. Hierbij worden shortcuts genomen die de toekomstbestendigheid van je website ernstig schaden. Het is erg lastig om na te gaan of dit goed gedaan wordt, maar vraag wat de partijen doen om de toekomstbestendigheid van de website te waarborgen. Worden zaken in de techniek zo neergezet dat het updaten en uitbreiden van de website eenvoudig kan gebeuren? Zo ja, vraag of ze dan wat voorbeelden kunnen geven. Hiermee zal snel duidelijk worden of een partij hier verstand van heeft of niet.
Hosting, security en updates
Het is belangrijk om na te gaan wat je kunt verwachten qua hosting en beveiligingsupdates na livegang. De twee zijn vaak nauw verbonden; zowel de installatie van je website als de hosting moeten up-to-date blijven. Probeer helder te krijgen wat de kosten zijn voor het onderhoud/hosting en wat je kunt verwachten qua updates en security patching.
Hostingpakket regelen
Voor als je je afvraagt wat hosting precies is? Dit is de fundering (of digitale bouwgrond) waarop jouw website ontwikkeld gaat worden. Om een website in de lucht te krijgen is het van belang dat ook dit geregeld is. Dit hoeft niet meteen, maar kan ook later dan wordt je website opgebouwd in een aparte development omgeving. Mocht je hierin advies nodig hebben, dan staan wij voor je klaar.
Het afkopen en registreren van een domeinnaam
Dit is de naam waarop je wilt dat jouw website gevonden gaat worden. De zogeheten url, oftewel: het internetadres. Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk toe te eigenen, want bezet is bezet. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere domeinnamen af te kopen en deze uiteindelijk te koppelen aan dezelfde website. Je kan variaties van je merknaam registeren en ook een aantal top level domains zoals .nl, .com en .eu.
Toegankelijkheid
Toegankelijkheid wordt een steeds belangrijker onderdeel van websites en dit is iets wat vanuit de EU ook wordt nagestreefd. Zeker als je een (semi)overheidswebsite hebt of laat maken, is het van belang dat er goed gekeken wordt naar de laatste standaarden zoals WCAG. Vraag je potentiële partners wat ze hiermee doen en in hoeverre dit goed gewaarborgd wordt.
Branding
Deze is misschien wat voor de hand liggend, maar toch goed om aan te stippen. Je wilt natuurlijk dat je merkidentiteit op de best mogelijke manier wordt gepresenteerd in de nieuwe website. Een verbeterde gebruikservaring met branding leidt tot betere conversie. Het portfolio van een partij zal een duidelijke indicatie geven of ze hier in slagen. Verder zal het proces wat je met de partij doorloopt een doorslaggevende factor zijn of dit succesvol gebeurt. Ga dus na wat het proces en de stappen zijn die je kunt verwachten en bekijk de portfolio’s goed.
Moodboard(s) maken
Mocht je al een volledig uitgewerkte brandbible hebben, Chapeau! Zo niet, dan is het goed om vooraf nagedacht te hebben over wat je mooi en juist niet mooi vindt. Ga op onderzoek uit in de wondere wereld van websites (the sky is the limit), duik in Pinterest en maak zo een eigen moodboard. Moodboards kunnen echt alles bevatten: kleuren, lettertypes, afbeeldingen, screenshots van webpagina’s etc. Laat je creativiteit de vrije loop, want niks is fout.
Proces en stappen die je gaat doorlopen
Hoe ziet het proces eruit wat je met je nieuwe webdesign bureau gaat doorlopen? Dit is een hele belangrijke vraag, Je wilt niet tijdens het proces voor allemaal verrassingen komen te staan. Wij zeggen altijd: een logisch proces voor een website is een kwestie van per stap een aantal keuzes vastleggen. Zo werk je in een aantal weken van een concept naar een volledige website toe. Kijk of je bij jouw potentiële partner een logisch proces ziet wat hout snijdt. Hieronder ons proces gebaseerd op 10 jaar ervaring met projecten succesvol opleveren.
Stap 0: Het voortraject
Voordat je een website kunt laten maken, moet je eerst een keuze maken uit verschillende aanbieders. Er zijn veel opties en elk bureau hanteert een andere aanpak en technologie. Om een weloverwogen beslissing te maken, raden we aan om bij elke partij dezelfde briefing neer te leggen. Zo kun je zien hoe elk bureau jouw behoeften inschat en vertaalt naar een werkwijze en een voorstel.
Er zijn twee startpunten:
De eerste optie: Je hebt een (nieuwe) website nodig, maar je weet nog niet wat er allemaal op moet staan en hoe het eruit moet zien. In dat geval heb je een voortraject nodig, waarin je jouw bedrijfsdoelen en doelgroepen duidelijk in kaart brengt. Aan het einde van dit traject ontvang je een aantal deliverables, zoals een sitemap met content per pagina, een overzicht van de technische specificaties, twee moodboards, en een overzicht van de marketingdoelen voor de website.
De tweede optie: Je hebt al wel een idee van wat je wilt en kunt meteen met een briefing en de bovenstaande deliverables offertes opvragen.
Wij voeren één of twee gesprekken als onderdeel van ons voortraject om al jouw wensen en behoeften goed in kaart te brengen. We bepalen dan ook het startpunt en brengen een voorstel (op maat) uit. Als jullie akkoord gaan met ons voorstel, kunnen we aan de slag!
Stap 1: Let’s get started
Het begin van het websiteproces markeert de eerste kick-off, waarin onze teams elkaar beter leren kennen. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we ook de details van het voortraject en gaan we dieper in op de sitemap en de content per pagina. Daarnaast behandelen we belangrijke marketingvraagstukken, zoals het doel van de website, de doelgroep, en hoe we bezoekers kunnen laten converteren met effectieve 'call to actions'. We begrijpen dat dit wellicht nog niet helemaal duidelijk is, daarom nemen we uitgebreid de tijd om deze vragen met jullie door te nemen. Alle besproken punten noteren we in een digitale omgeving, die we na afloop naar jullie sturen. Zo hebben jullie altijd toegang tot alle informatie en kunnen jullie deze aanvullen indien nodig. Bovendien voegen we hier ook de planning van het websiteproces aan toe, zodat alles overzichtelijk blijft.
Nu we de fundamentele marketingzaken hebben besproken, is het tijd om ons te richten op de visuele aspecten! Heb je al nagedacht over wat je mooi vindt? Misschien heb je zelfs al een volledig uitgewerkte huisstijl, of overweeg je die door ons te laten ontwikkelen voordat we aan de website beginnen. Als je al een brand bible hebt, stuur die dan gerust naar ons op. Als dat nog niet het geval is, kun je een moodboard maken met websites of elementen die je aanspreken, of juist dingen die je verschrikkelijk vindt. We ontvangen dit graag van jullie voor onze tweede meeting, zodat we alvast kunnen spieken en een passende designrichting kunnen bedenken. Het visuele aspect is essentieel voor een aantrekkelijke en professionele website, en we willen graag aan jouw voorkeuren voldoen.
Naar aanleiding van de sitemap zullen we wireframes ontwerpen, oftewel het raamwerk van je website. Zoals de naam al zegt, is dit een kleurloze blokkendoos die inzicht geeft in de lay-out van de pagina’s. Hiermee bepalen we waar verschillende elementen op de pagina terechtkomen, zoals afbeeldingen, tekstblokken en meer. In dit stadium komt het marketing fundament samen met de visuele elementen. Deze stap is van groot belang, en we zullen jullie hierbij uiteraard begeleiden. Het wireframe vormt als het ware de blauwdruk van de website en zorgt ervoor dat alle aspecten naadloos samenkomen voor een optimale gebruikerservaring.
Stap 2: Wireframes oftewel: de kleurloze blokkendoos
Na de twee meetings in stap één gaan we aan de slag met het uitwerken van de wireframes voor alle unieke sjablonen die later vormgegeven en gebouwd worden. Onze wireframes worden ontworpen vanuit een combinatie van marketing- en webdesignkennis, waarbij we ook rekening houden met de technische haalbaarheid ervan. Deze pagina's presenteren we aan jullie, waarbij we om feedback vragen. Het is van groot belang dat jullie vanuit jullie zakelijke perspectief kijken of alles logisch en kloppend is.
Tijdens deze meeting presenteren we tevens een klein voorproefje van het visuele design, gebaseerd op de input uit het eerdere moodboard. We gaan dit samen uitgebreid doornemen om te zien of het de juiste richting is voor jullie website. Daarna sturen we alles naar jullie op, zodat jullie rustig kunnen kijken en feedback kunnen geven. We hebben hiervoor een eenvoudige online methode, waardoor we geen Word- of Excel-bestanden meer hoeven uit te wisselen. Nadat we jullie feedback hebben verwerkt, ronden we deze fase officieel af, waarmee de structuur en basis van de website en de pagina's definitief zijn ingericht.
Dit is ook het startpunt om de content van de website te gaan ontwikkelen. Als jullie dat wensen, kunnen wij dit optioneel verzorgen. We hebben een ervaren content marketeer die jullie graag ondersteunt bij het creëren van aansprekende en relevante content voor jullie website.
Stap 3: De designfase
De designfase begint pas echt nadat jullie goedkeuring hebben gegeven op de wireframes en het designvoorzetje. Op dat moment krijgt het raamwerk eindelijk kleur, fonts en beeld en komt het geheel tot leven! We creëren een uniek ontwerp voor elk sjabloon dat op maat wordt gemaakt voor jullie website. Aangezien we de website custom opbouwen binnen WordPress, is het belangrijk dat jullie precies kunnen zien wat jullie uiteindelijk zullen krijgen.
Tijdens de presentatie van de designs geven we uitgebreide toelichting op de gemaakte keuzes. We gaan in gesprek om jullie feedback te verzamelen. Na verwerking van deze feedback kunnen jullie het design beoordelen en akkoord geven. Zodra jullie akkoord zijn, gaan we door naar de bouwfase van de website. Het is essentieel dat het design volledig naar jullie wens is voordat we verdergaan met de bouw, zodat het eindresultaat precies aansluit bij jullie visie en doelstellingen.
Stap 4: Tijd om te bouwen!
Voor het bouwen van de website hebben we wat tijd nodig, afhankelijk van de omvang van de site. Gemiddeld duurt dit proces twee tot drie weken. We kiezen ervoor om het webdesign met de hand op te bouwen in WordPress, omdat dit een vorm van digitale ambacht is waar we bewust voor kiezen. Dit zorgt ervoor dat de geschreven code van hoge kwaliteit is en goed blijft functioneren.
Zodra we de gehele website hebben opgebouwd, komen we samen om de demo versie van de website te presenteren. Dit is een spannend moment, omdat jullie de website dan echt tot leven zien komen. Het biedt de gelegenheid om eventuele laatste aanpassingen door te voeren voordat we naar de afrondingsfase gaan. We streven ernaar om een naadloos werkende en gebruiksvriendelijke website te leveren die perfect aansluit bij jullie wensen en behoeften.
Mist er niet nog iets?
Klopt, content is een essentieel onderdeel dat nog moet worden toegevoegd aan de website. Het gaat hierbij om pakkende teksten, quotes en de juiste tone of voice die perfect aansluiten bij jullie doelgroep.
Het is de bedoeling dat jullie alle content gaandeweg aanleveren, aangezien jullie als klant de teksten voor de website zullen verzorgen. Hoe eerder jullie de content kunnen aanleveren, des te vlotter het bouwproces zal verlopen. Zodra we de teksten hebben ontvangen, plaatsen wij deze in het ontwerp, waarna we een eerste versie van de website kunnen presenteren.
Tijdens deze fase zullen jullie zien dat de website daadwerkelijk tot leven komt, met bewegende elementen en de mogelijkheid om rond te klikken. Dit biedt het perfecte moment om feedback te geven op interactieve elementen en de responsiviteit van de website.
Go get em!
Na deze aanpassingen ontvang je jouw eigen inloggegevens en leveren wij de website op. Op dat moment vindt er ook een Wordpress workshop plaats, waarbij we je wegwijs maken in het beheer van jouw website. Bovendien bevatten onze WordPress websites een handig Brendly dashboard, waar je onze WordPress handleiding kunt vinden voor het geval je na de workshop iets bent vergeten.
Met deze begeleiding word je binnen korte tijd klaargestoomd om zelfstandig te werken binnen jouw website-omgeving. Je zult in staat zijn om zelf content en afbeeldingen aan te passen en jouw website verder te perfectioneren. We laten je uiteraard niet aan je lot over. Zelfs tijdens het afronden van de website kun je bij ons aankloppen als je ergens vastloopt. Deze aanpak stelt je in staat om alvast met de website te werken voordat deze live gaat. Zodra je er klaar voor bent, kun je bij ons aangeven wanneer precies de livegang moet plaatsvinden. We staan klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de overgang naar een actieve website soepel verloopt.
Stap 5: Klaar om de wereld te veroveren!
Zodra alles gereed is, nemen wij de laatste technische checks voor onze rekening en installeren en configureren we de benodigde marketingtools. Op het moment van livegang staan wij voor je klaar om je te ondersteunen met de SEO migratie. Als je hulp nodig hebt bij het inrichten van de hosting, kunnen we je daar uiteraard bij assisteren.
Nadat jouw website live is, voeren wij nog extra tests uit om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Zodra deze laatste stappen zijn voltooid, ben je klaar om met de marketing van start te gaan! We begrijpen dat het soms lastig kan zijn om te bepalen waar je precies met de marketing moet beginnen. Daarom bieden we als afsluiting van dit traject een gesprek aan met één van onze marketeers. In dit uur kunnen jullie samen sparren over slimme online marketingstrategieën die je kunt toepassen op je nieuwe website.
Met onze begeleiding en expertise willen we ervoor zorgen dat jouw website een vliegende start maakt en optimaal presteert in de online wereld. Ons team staat voor je klaar om je te ondersteunen, vanaf het moment van livegang tot aan het verbeteren van je online zichtbaarheid en het aantrekken van meer bezoekers en klanten.
Content schrijven en foto's schieten/verzamelen
Dit is een belangrijke taak zijn die bij het bureau of jullie kan komen te liggen. Het schrijven van teksten, het laten maken van foto’s en wellicht het ontwikkelen van video’s. Bij de professionelere bureau’s kan je dit uitbesteden, maar het wordt ook vaak in-house gedaan. Maak hier duidelijke afspraken over en besef dat dit veel tijd kost, wie het ook doet. Het schrijven van content kost makkelijk een uur of 4 per pagina. Houd goed rekening met deze doorlooptijd.
Voorbereiding van avg, cookiebar, meetinstrumenten
Een goede website kan niet zonder een aantal belangrijke randzaken omtrent digital marketing. De website moet zo ingericht zijn dat deze voldoet aan de AVG wetgeving met cookiemelding en eventuele meetinstrumenten.
Mocht je al een bestaande website hebben, dan is een SEO migratie ook altijd handig om te doen. Zelfs als de SEO waarde niet van groot belang is, zorg je er op deze manier voor dat website bezoekers doorverwezen worden naar bestaande pagina’s. Anders krijg je het probleem dat bezoekers op een ‘dode’ pagina kunnen landen. Dit is natuurlijk niet fijn voor de klantbeleving.
Click met de agency
Last but definitely not least: kijk of je een click hebt met de personen van het webdesign bureau. Je gaat een intense samenwerkingsperiode aan als je een nieuwe website laat maken en niets is vervelender dan een partner waar je liever afscheid van neemt.
Een leuk proces
Een website laten ontwikkelen moet een leuk en inspirerend proces zijn. Dit lukt alleen met een goede partner. Ik hoop dat dit artikel je helpt om in gesprek te gaan met een aantal leuke partijen, zoals wij 😉
Opgesomd de ‘checklist’ om bij de hand te houden als je met een bureau in gesprek gaat:
- Doelen website helder krijgen
- CMS keuze
- Builder keuze
- Hoeveel kan ik met mijn website na oplevering
- Hoe update je content
- Toekomstbestendigheid
- Hosting, security en wp updates
- Toegankelijkheid
- Branding
- Proces en stappen die je gaat doorlopen
- Content schrijven en foto's schieten/verzamelen
- Voorbereiding van avg, cookiebar, meetinstrumenten
- Click met de agency
FAQ: Dit moet je weten bij het laten maken van een nieuwe website
Wat heb ik nodig voordat ik een website kan laten bouwen?
Je hebt een domeinnaam nodig (die je registreert als je internetadres) en hosting (de digitale ruimte waar je website op draait). Als je hierover advies wilt, kun je bij ons een vrijblijvend consult inplannen.
Hoe kies ik het juiste bureau om mijn website te laten bouwen?
Vergelijk meerdere bureaus en leg overal dezelfde briefing neer. Zo kun je goed zien welk bureau het beste bij jouw wensen en doelen past.
Wat gebeurt er in het voortraject?
Afhankelijk van hoe ver je zelf al bent, brengen we in één of twee gesprekken jouw bedrijfsdoelen, doelgroepen, wensen en technische vereisten in kaart. Je ontvangt onder andere een sitemap, technische specificaties en moodboards.
Hoe verloopt het websiteproces bij jullie?
We starten met een kick-off, waarin we doelen, doelgroep, content en visuele voorkeuren bespreken. Daarna volgen de wireframes, het design, de bouw en de uiteindelijke livegang van de website.
Wat zijn wireframes en waarom zijn ze belangrijk?
Wireframes zijn kleurloze schetsen van je website die de structuur en indeling van de pagina’s tonen. Ze vormen de basis waarop het design en de content worden gebouwd.
Wanneer start de designfase?
Na goedkeuring van de wireframes. We ontwerpen dan unieke pagina’s op maat, die we uitgebreid met je bespreken voordat we aan de bouw beginnen.
Hoe lang duurt het bouwen van de website?
Gemiddeld duurt het bouwen van de website twee tot drie weken, afhankelijk van de omvang. Maar het hele traject duurt tussen de vier en veertien weken. We bouwen handmatig in WordPress voor optimale kwaliteit.
Wanneer wordt de content toegevoegd?
Jij als klant levert de content aan. Hoe eerder we deze ontvangen, hoe sneller we de website kunnen vullen en presenteren.
Wat gebeurt er tijdens de oplevering?
We geven een WordPress-workshop zodat je zelf met de website aan de slag kunt. Je ontvangt je eigen inloggegevens en kunt al testen en content aanpassen voor de livegang.
Wat gebeurt er bij de livegang van de website?
We doen laatste technische checks, installeren marketingtools en ondersteunen bij SEO-migratie en hosting. Na livegang helpen we je ook graag met online marketingadvies.
Blijft jullie support ook na oplevering beschikbaar?
Ja, je kunt altijd bij ons terecht als je ergens vastloopt of vragen hebt. We staan klaar om je te ondersteunen bij het optimaal benutten van je website.
Bronnen:
-
https://webdesignbos.medium.com/website-redesign-risks-and-benefits-the-ultimate-guide-c9cee654675e
-
https://www.lucidchart.com/blog/7-unexpected-ways-to-use-sitemaps
-
https://www.wpbeginner.com/showcase/best-cms-platforms-compared/
-
https://gurmehub.com/en/elementor-is-the-most-popular-wordpress-based-page-builder/
-
https://webdesignbos.medium.com/website-redesign-risks-and-benefits-the-ultimate-guide-c9cee654675e