Het kiezen van de juiste lettertype combinaties voor een nieuwe huisstijl of marketing website kan overweldigend zijn vanwege de ontelbare beschikbare opties. Gelukkig hoef je niet te worstelen met keuzestress, want we hebben een drie handige tools voor je geselecteerd waarmee je snel de perfecte font combinaties kunt vinden.

Pimp my Type

Pimp my Type biedt interessante font combinaties aan via de “Font Friday” sectie op hun website. Het is een geweldige bron voor inspiratie en een handig startpunt bij het samenstellen van lettertypen voor je branding of website.

Google Fonts

Google Fonts is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende tool, maar wist je dat het je niet alleen helpt bij het vinden van nieuwe lettertypen, maar ook bij het ontdekken van goede combinaties? Wanneer je in de tool bent, kun je op ‘see specimen’ klikken om een preview pagina te openen. Hier kun je onder andere een achtergrondkleur instellen die vergelijkbaar is met die van je website. Als je een geschikt lettertype hebt gevonden maar nog een aanvullende combinatie nodig hebt, scroll dan naar beneden naar het kopje ‘popular pairings with …’. Hier vind je lettertypen die vaak worden gecombineerd met je eerste selectie.

Typ.io

Deze database geeft inzicht in trendy lettertype combinaties die worden gebruikt op echte websites. Dit is een handige tool als je op zoek bent naar een bepaalde, specifieke stijl voor je project. Wanneer je een interessant voorbeeld hebt gevonden, kun je op de knop ‘get under the hood’ klikken om direct te zien welke lettertypes zijn gebruikt en waar je ze gratis kunt verkrijgen of kunt kopen.

Naast de database heeft Typ.io ook een zoekfunctie waarmee je websites kunt vinden die een bepaald lettertype gebruiken, zodat je inspiratie kunt opdoen voor aanvullende fonts.

Met behulp van deze handige tools wordt het vinden van de perfecte lettertype combinaties een fluitje van een cent. Zo kun je je concentreren op het creëren van een prachtige en samenhangende visuele ervaring voor je publiek!

Klaar voor je beste website ooit? Michiel helpt je graag verder

Recente berichten

Uitleg
september 19, 2023

Mijn website is live, wat nu?

Je hebt een nieuwe website laten maken en je wilt weten wat de volgende stappen zijn. De kans is groot dat je met marketing wilt starten. Lees hier hoe.
Uitleg
september 11, 2023

Hoeveel tijd ben ik kwijt als ik een website laat maken?

In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende fasen en de tijdsinvestering die komen kijken bij het laten maken van een website.
Uitleg
augustus 16, 2023

Checklist website: hier moet je rekening mee houden bij een nieuwe website

Ben je opzoek naar een checklist met zaken die je moet weten voor het laten maken van een website? Dan hebben wij het perfecte lijstje voor je.

Neem contact op

Waar kunnen we je blij mee maken?

Dit gebeurt er nadat je aanvraag is verstuurd:

1

We nemen contact op om het adviesgesprek in te plannen.

2

We maken kennis tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en nemen je wensen door waarna wij advies geven.

3

Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een vaste prijs voor jouw website.

4

Binnen 10 tot 12 weken is jouw website met wow effect online!

Sluiten