Het kiezen van de juiste lettertype combinaties voor een nieuwe huisstijl of marketing website kan overweldigend zijn vanwege de ontelbare beschikbare opties. Gelukkig hoef je niet te worstelen met keuzestress, want we hebben een drie handige tools voor je geselecteerd waarmee je snel de perfecte font combinaties kunt vinden.

Pimp my Type

Pimp my Type biedt interessante font combinaties aan via de “Font Friday” sectie op hun website. Het is een geweldige bron voor inspiratie en een handig startpunt bij het samenstellen van lettertypen voor je branding of website.

Google Fonts

Google Fonts is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende tool, maar wist je dat het je niet alleen helpt bij het vinden van nieuwe lettertypen, maar ook bij het ontdekken van goede combinaties? Wanneer je in de tool bent, kun je op ‘see specimen’ klikken om een preview pagina te openen. Hier kun je onder andere een achtergrondkleur instellen die vergelijkbaar is met die van je website. Als je een geschikt lettertype hebt gevonden maar nog een aanvullende combinatie nodig hebt, scroll dan naar beneden naar het kopje ‘popular pairings with …’. Hier vind je lettertypen die vaak worden gecombineerd met je eerste selectie.

Typ.io

Deze database geeft inzicht in trendy lettertype combinaties die worden gebruikt op echte websites. Dit is een handige tool als je op zoek bent naar een bepaalde, specifieke stijl voor je project. Wanneer je een interessant voorbeeld hebt gevonden, kun je op de knop ‘get under the hood’ klikken om direct te zien welke lettertypes zijn gebruikt en waar je ze gratis kunt verkrijgen of kunt kopen.

Naast de database heeft Typ.io ook een zoekfunctie waarmee je websites kunt vinden die een bepaald lettertype gebruiken, zodat je inspiratie kunt opdoen voor aanvullende fonts.

Met behulp van deze handige tools wordt het vinden van de perfecte lettertype combinaties een fluitje van een cent. Zo kun je je concentreren op het creëren van een prachtige en samenhangende visuele ervaring voor je publiek!

Klaar voor je beste website ooit? Michiel helpt je graag verder

Recente berichten

Uitleg
april 15, 2024

Hier moet je opletten bij het verzamelen van feedback

Een one-pager website is een website die enkel uit één pagina bestaat. In plaats van een website die middels het menu tussen pagina’s switched plaats je alles op één pagina.
Uitleg
april 2, 2024

Wat is een one-pager website

Een one-pager website is een website die enkel uit één pagina bestaat. In plaats van een website die middels het menu tussen pagina’s switched plaats je alles op één pagina.
werken-bij website laten maken Uitleg
maart 14, 2024

Wanneer kies ik voor een werken-bij website?

Een werken-bij website laten maken vereist de nodige aandacht en tijd, maar is het de moeite waard? Dit artikel heb ik geschreven om je te helpen met het maken van…
Michiel

Michiel

Michiel is specialist als het aankomt op het koppelen van verschillende online kanalen om op een slimme manier verkoop of leads te genereren. Daarnaast houdt hij zich bezig met de optimalisatie van websites en processen op basis van data. Hij draagt zorg voor data analyses en hij zit dagelijks samen met klanten om te kijken hoe de huidige doelen makkelijker en slimmer te behalen zijn. Tot slot is hij gecertificeerd in AdWords en Analytics.

Kom in contact

Dit gebeurt er nadat je contact opneemt

  • Wij nemen binnen 24 uur contact op en plannen een vrijblijvende kennismaking in
  • Tijdens de kennismaking nemen we jouw wensen uitgebreid door en geven wij advies
  • Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een timeline
  • Bij akkoord gaan we een geweldige website voor je realiseren