Het kiezen van de juiste lettertype combinaties voor een nieuwe huisstijl of marketing website kan overweldigend zijn vanwege de ontelbare beschikbare opties. Gelukkig hoef je niet te worstelen met keuzestress, want we hebben een drie handige tools voor je geselecteerd waarmee je snel de perfecte font combinaties kunt vinden.

Pimp my Type

Pimp my Type biedt interessante font combinaties aan via de “Font Friday” sectie op hun website. Het is een geweldige bron voor inspiratie en een handig startpunt bij het samenstellen van lettertypen voor je branding of website.

Google Fonts

Google Fonts is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende tool, maar wist je dat het je niet alleen helpt bij het vinden van nieuwe lettertypen, maar ook bij het ontdekken van goede combinaties? Wanneer je in de tool bent, kun je op ‘see specimen’ klikken om een preview pagina te openen. Hier kun je onder andere een achtergrondkleur instellen die vergelijkbaar is met die van je website. Als je een geschikt lettertype hebt gevonden maar nog een aanvullende combinatie nodig hebt, scroll dan naar beneden naar het kopje ‘popular pairings with …’. Hier vind je lettertypen die vaak worden gecombineerd met je eerste selectie.

Typ.io

Deze database geeft inzicht in trendy lettertype combinaties die worden gebruikt op echte websites. Dit is een handige tool als je op zoek bent naar een bepaalde, specifieke stijl voor je project. Wanneer je een interessant voorbeeld hebt gevonden, kun je op de knop ‘get under the hood’ klikken om direct te zien welke lettertypes zijn gebruikt en waar je ze gratis kunt verkrijgen of kunt kopen.

Naast de database heeft Typ.io ook een zoekfunctie waarmee je websites kunt vinden die een bepaald lettertype gebruiken, zodat je inspiratie kunt opdoen voor aanvullende fonts.

Met behulp van deze handige tools wordt het vinden van de perfecte lettertype combinaties een fluitje van een cent. Zo kun je je concentreren op het creëren van een prachtige en samenhangende visuele ervaring voor je publiek!

Klaar voor je beste website ooit? Michiel helpt je graag verder

Recente berichten

Tips
juli 19, 2024

Zo voorkom je dat jouw content in Chat-GPT zit

Al sinds jaar en dag zijn er bots op het internet die het web door struinen op zoek naar nieuwe content. Hoe je de ChatGPT bot weert lees je hier.
Tips
juni 29, 2024

Je website snelheid verbeteren doe je met deze tips en tricks

Het zal geen nieuws zijn dat een langzame website één van de grootste conversiekillers is. Gebruik deze tips om je website snel te houden!
Tips
juni 14, 2024

Je WordPress-omgeving beveiligen: hier moet je op letten

Niemand wil wakker worden met het bericht dat je hele website is overgenomen. Wij geven je tips om dit te voorkomen.
Michiel

Michiel

Michiel is specialist als het aankomt op het koppelen van verschillende online kanalen om op een slimme manier verkoop of leads te genereren. Daarnaast houdt hij zich bezig met de optimalisatie van websites en processen op basis van data. Hij draagt zorg voor data analyses en hij zit dagelijks samen met klanten om te kijken hoe de huidige doelen makkelijker en slimmer te behalen zijn. Tot slot is hij gecertificeerd in AdWords en Analytics.

Neem contact op

  Waar kunnen we je blij mee maken?

  Dit gebeurt er nadat je aanvraag is verstuurd:

  1

  We nemen contact op om het adviesgesprek in te plannen.

  2

  We maken kennis tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en nemen je wensen door waarna wij advies geven.

  3

  Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een vaste prijs voor jouw website.

  4

  Binnen 10 tot 12 weken is jouw website met wow effect online!

  Sluiten