Het kiezen van het juiste lettertype voor je website is van cruciaal belang, omdat het een belangrijke bijdrage levert aan de branding van je bedrijf. Typografie is immers aanwezig in alle vormen van communicatie die je hebt met zowel bestaande klanten als potentiële klanten, zowel online als offline. Net zoals kleuren en schrijfstijl helpt het gekozen lettertype om je bedrijf te vertegenwoordigen en een bepaalde emotionele reactie op te roepen.

Serif lettertype

In een Serif lettertype zijn kleine, decoratieve details zichtbaar, zoals dunne en dikke lijnen. Dit geeft een traditionele en betrouwbare uitstraling aan het lettertype. Voorbeelden hiervan zijn het veelgebruikte Times New Roman, vaak gebruikt online en ondersteund door vrijwel elk apparaat en browser. Grote educatieve organisaties en advocatenkantoren maken vaak gebruik van Serif lettertypen in hun logo’s vanwege de formele uitstraling.

Sans Serif lettertype

Een Sans Serif lettertype daarentegen heeft geen decoratieve elementen en oogt juist modern en cleaner. Deze lettertypen worden vaak gekozen voor lange teksten, omdat ze goed leesbaar zijn. Het meest bekende Sans Serif lettertype is Arial, een van de meest gebruikte lettertypen wereldwijd. Omdat deze lettertypen vaak algemeen worden gebruikt, zie je ze niet veel terug in logo’s of andere creatieve uitingen.

Script lettertype

Script lettertypen zijn ideaal voor logo’s en titels vanwege hun elegante en creatieve uitstraling. Ze zijn ontworpen om op te vallen en worden niet veel gebruikt voor algemene teksten vanwege hun minder leesbare karakter. Luxe hotels, spa’s, vakantieoorden en restaurants maken vaak gebruik van Script lettertypen voor hun logo’s en branding. Voorbeelden van populaire Script lettertypen zijn Edwardian en Bickham, die een duidelijke en informele indruk geven.

Monospaced lettertype

Monospaced lettertypen hebben allemaal dezelfde horizontale ruimte en lijken vaak op de output van een ouderwetse typemachine. Courier is een bekend voorbeeld van een Monospaced lettertype. Door hun retro uitstraling kunnen deze lettertypen je merk een enigszins verouderde look geven.

Display lettertype

De categorie Display lettertypen omvat diverse en unieke lettertypen waar geen specifieke regels op van toepassing zijn. Ze worden vaak gebruikt voor creatieve uitingen en hebben een opvallende uitstraling. Van kinderachtige tot artistieke lettertypen, alles wat niet in de bovengenoemde categorieën past, valt onder Display.

De beste manier om een geschikt lettertype te vinden voor je bedrijf is door te bepalen welke uitstraling je wilt creëren. Je kunt ook onderzoeken welke lettertypen je concurrenten gebruiken, maar het is belangrijk om je eigen unieke uitstraling te behouden en niet simpelweg hun lettertypen te kopiëren.

Zorg ervoor dat je de juiste fonts kiest om de gewenste uitstraling van je bedrijf te realiseren en een positieve indruk achter te laten bij je klanten en potentiële klanten.

Klaar voor je beste website ooit? Michiel helpt je graag verder

Recente berichten

Tips
november 28, 2023

Hoe maak je een website marketing technisch in orde?

Of je een nieuwe website laat maken of een website update, het is goed om rekening te houden met diverse elementen. We zullen deze per punt behandelen.
Uitleg
september 19, 2023

Mijn website is live, wat nu?

Je hebt een nieuwe website laten maken en je wilt weten wat de volgende stappen zijn. De kans is groot dat je met marketing wilt starten. Lees hier hoe.
Uitleg
september 11, 2023

Hoeveel tijd ben ik kwijt als ik een website laat maken?

In dit artikel geven we je een overzicht van de verschillende fasen en de tijdsinvestering die komen kijken bij het laten maken van een website.

Neem contact op

Waar kunnen we je blij mee maken?

Dit gebeurt er nadat je aanvraag is verstuurd:

1

We nemen contact op om het adviesgesprek in te plannen.

2

We maken kennis tijdens een vrijblijvend adviesgesprek en nemen je wensen door waarna wij advies geven.

3

Als je dat wilt, maken wij een voorstel op met een vaste prijs voor jouw website.

4

Binnen 10 tot 12 weken is jouw website met wow effect online!

Sluiten